domingo, 23 de diciembre de 2012

Crónica 17ª xornada

Cerrou o Camelle unha magnífica primeira volta de campionato vencendo con claridade ó Coristanco na terra da pataca.
  • CORISTANCO:
  • CAMELLE: Purrúa, Carlos de Dido (Diego, min. 75), Valiña, Iván (Coruña, min. 71), Matías, Varu, René (Tedín, min. 52), Jose (Adrián T., min. 65), Miguel, Javi Rañal (Sergio, min. 73) e Barreiro.
  • GOLES: 0-1, min. 41 - Matías; 0-2, min. 54 - Barreiro; 0-3, min. 60 - Varu; 1-3, min. 69 -
Mala primeira metade do Camelle na que un gol o fío do descanso dou a tranquilidade necesaria para impoñerse a un Coristanco plagado de xuvenís que deron a cara en todo momento ante un dos mellores equipos da liga como é o Camelle.

Empezou mal o Camelle, mal situado e impreciso no pase, e poido aproveitalo o Coristanco. Ós seis minutos Purrúa desviaba a corner un lanzamento de falta que se colaba na súa porta, e cinco minutos despois anulábanlle un gol por falta ó noso porteiro. Pouco a pouco foi o Camelle intentando controlar o balón e nivelar o encontro, e conseguíuno ós cachos cando o balón pasaba por Varu e René, pero moi intermitentemente. Nunha boa xogada de Barreiro chegou a ocasión mais clara do Camelle neste primeiro acto, pero o porteiro local desviou cos pés o tiro final de Javi Rañal. Chegábase ó descanso cando nun lanzamento de corner de Varu a frontal do área, foi empalado por Matías sen deixala caer ó fondo das mallas locais. Non facía xustiza ó visto pero o futbol é así.

Camboiu moito o conto na segunda metade co vento a favor para o Camelle, ainda que a primeira foi para os locais, pero un inspirado Purrúa evitaba o empate cando o dianteiro se plantara só diante del. O que non perdonou foi Barreiro quen cunha boa combinación con Miguel Riveiro encarou portería e picouna de xeito maxistral para o dous a cero. Redondeou Varu cinco minutos despois cun lanzamento dende a frontal que se colou pola escadra sen que o porteiro pudese facer nada. Non se renderon os xoves xogadores locais e recurtaron no saque lateral dunha falta que ninguén foi capaz de despexar e se colou mansamente na nosa portería. Nos últimos minutos poido golear o Camelle ó contrataque pero non estivo acertado. Un lanzamento de Miguel dende o medio do campo que saiu a rentes do pau (intentaba o seu terciro gol da tempada dende esta distancia) e unha contra que Adrián non acertou por pouco foron as mais claras pero o marcador xa non se movería.
Cabe destacar a actuación dos xogadores que entraron no segundo tempo e mantiveron o nivel do equipo. Magnífico ambiente de novo nun partido do Camelle que sempre está moi ben acompañado cando se desplaza. Remata a primeira volta e faino o Camelle nunha posición privilexiada, a só catro puntos do liderato e con quince de ventaxa sobre o play-off.